Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Argentinië

Argentinië

Argentinië staat bekend vanwege de gaucho`s, de tango en de Pampa.

Argentinië kan in 4 streken worden opgesplitst. In het noorden de subtropische laaglanden, in het oosten en midden de Pampa, in het zuiden Patagonië en Vuurland en in het westen het Andesgebergte.

De Pampa is zo groot als Frankrijk. Het noorden en het midden zijn vochtig, het zuiden en het westen zijn droog. Patagonië bestaat uit steppelandschap enerzijds en bergland anderzijds. Tot aan het zuiden van Patagonië vind je enorme gletsjers, smaragdblauwe meren en grote loofbossen.

In het allerzuidelijkste puntje van Argentinië vind je Vuurland. Vuurland heeft geweldige meren en lijkt soms qua landschap op de fjorden van Noorwegen. De temperaturen in Vuurland komen niet boven de 15°C uit.

Vervoer

Alle grote vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Buenos Aires. De vlucht vanaf Schiphol, met tussenstop in Madrid, duurt ongeveer 16 uur.

Buenos Aires heeft een internationale luchthaven. De nationale luchtvaartmaatschappij is Aerolíneas Argentinas, zij onderhoudt samen met dochteronderneming Austral een redelijk uitgebreid binnenlands luchtvaartnet.

Ook zijn er treinverbindingen en lokaal busverkeer. De bus is de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer en vooral de lange-afstandsbussen (micro) zijn prima.

Beste reistijd

Omdat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. Argentinië beschikt over vrij veel verschillende klimaattypen. Het noorden heeft een tropisch klimaat, waar het ’s zomers wel warmer dan 40 graden kan worden. Het is er ‘s winters, in de maanden juni tot en met september, rond de 16 graden. Het zuiden is een stuk frisser, hier heerst een koud woestijnklimaat, waar het ‘s zomers niet warmer wordt dan 15 graden.

Het noorden van Argentinië is heel het jaar goed te bezoeken al kan het er in de zomer, als het in Nederland winter is, wel erg warm worden en vooral in januari en februari kunnen er ook flinke regenbuien vallen. Het zuiden kunt u beter in de maanden oktober tot en met maart bezoeken, de temperatuur is dan aangenaam en de dagen zijn een stuk langer. Het midden van het land kunt u goed in de Argentijnse lente of winter bezoeken. Het weer is deze periode over het algemeen goed.

Goed om te weten

Visum
Nee
Betaalmiddel
Argentijnse Peso
Gesproken taal
Spaans, Guaraní en Quechua
Vaccinatie
Ja. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Iets lager dan in Nederland

Tot slot

Hoewel je in Argentinië weinig grote roofdieren of enge reptielen vindt, heeft Argentinië wel een uitgebreide flora en fauna. Dit komt o.a. door de grote diversiteit aan landschappen en klimaten. In het droge noordwesten leven veel flamingo`s. Een andere veel voorkomende vogel is de condor. Dit is de grootste roofvogel van Zuid-Amerika.

Een van de bekendste bomen uit Argentinië is de Quebracho. Het is geen mooie boom maar hij is wel ijzersterk en kan tot 20/25 meter hoog worden. De Quebracho bevat veel looizuur, wat wordt gebruikt voor de bewerking van leer. Rond het merendistrict vind je veel loof- en naaldbossen met zeldzame boomsoorten. In deze bossen bevinden zich geen roofdieren.