Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Botswana

Botswana

Een stukje Afrika waar het ``grote`` toerisme nog niet komt. Als je houdt van ongerepte natuurgebieden, dan is dit land een absolute must om te bezoeken.

Het moerasgebied van de Okavangodelta in het noorden van Botswana staat lijnrecht tegenover de droogte van de Kalahari woestijn in het zuiden. Tijdens een rondreis door Botswana zie je beide kanten van dit Afrikaanse land.

We nemen je mee door de adembenemende natuurgebieden die het land rijk is. Je vaart in een kano door een stukje werelderfgoed in de Okavango Delta, staat oog in oog met de Big Five in het Chobe National Park en bezoekt de wereldberoemde Victoria Falls.

Vervoer

Het wegennet van Botswana is redelijk goed te noemen. Zeker in vergelijking tot de meeste andere Afrikaanse landen. Maar dan wel alleen op de belangrijkste doorlopende wegen. Wijk je daar van af, dan is de kans groot dat je op een onverharde weg terecht komt, en zeker in het regenseizoen, kun je dan maar beter in een 4×4 terreinwagen zitten.

Een auto is de beste manier om Botswana te verkennen. Het land leent zich prachtig voor een heerlijke roadtrip als je op een individuele rondreis gaat.

Beste reistijd

De meeste reizigers gaan naar Botswana voor het wildlife. Dat kun je het best doen in de Nederlandse zomermaanden juni tot en met augustus, en in de periode daarna tot half oktober. Vanaf die maand begint het regenseizoen. Door de toenemende regen wordt de begroeiing in de parken dan dichter en zijn olifanten en leeuwen dus moeilijker te zien.

Het is in de Nederlandse zomermaanden overigens wel winter in Botswana. Dat merk je vooral in de nachten, die zijn dan heel koud. Overdag is het in de zon wel erg lekker.
De beste maand om Botswana te bezoeken is waarschijnlijk september, wanneer de temperatuur wat klimt, maar het regenseizoen nog niet is begonnen. Bovendien is in september de zomervakantie in Europa en Noord-Amerika afgelopen en is het dus wat rustiger in de parken.

Goed om te weten

Visum
Nee, bij verblijf korter dan 3 maand niet
Betaalmiddel
Pula
Gesproken taal
Engels
Vaccinatie
Ja. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
Prijs niveau
Stuk lager dan in Nederland

Tot slot

Een bezoek aan de De Victoria Falls, de grootste waterval op het Afrikaanse continent moet in het reisschema zitten. Vanuit de plaats Kasane ben je getuige van 500 miljoen liter water dat hier over de kliffen van 100 meter naar beneden klettert.

Wij stellen graag een mooie rondreis voor je samen. Een groepsrondreis of een reis speciaal voor u op maat gemaakt? Alles kan. Botswana kan ook prima gecombineerd worden met Zuid-Afrika en/of Namibië.