Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Cambodja

Cambodja

Betoverend kledingstukken, mysterieuze natuurgebieden en ’s werelds grootste religieuze monument Dat is Cambodja. Een bestemming dat lijkt op een sprookje. Van de indrukwekkende architectuur in Angkor Wat tot de vrolijke dierlijke bewoners van de Mekongrivier: een bestemming die blijft je verrassen.

Kleding is een belangrijke culturele uitingsvorm in Cambodja. Een traditioneel kledingstuk is de krama, een geruite sjaal. Een ander onmisbaar kledingstuk voor de Khmer is een sampot, een soort omslagrok die door zowel mannen als vrouwen wordt gedragen. Door het gebruik van verschillende soorten textiel en verschillende kleuren en patronen, bestaat voor bijna elke gelegenheid een unieke sampot.

Bergen en vlaktes, rivieren en meren, bossen en stranden: Cambodja heeft een grote diversiteit aan landschappen. Het land is een leefgebied voor prachtige en zeldzame diersoorten, zoals olifanten, tijgers, panters en beren. Een enorme variatie aan vogelsoorten kun je hier spotten, waaronder de bedreigde reuzenibis en drie zeldzame soorten gieren.

De bekende Mekongrivier doorkruist Cambodja en is een van de fascinerendste natuurgebieden van het land. Een bijzondere bewoner is de Irrawaddy-dolfijn of Mekong-dolfijn. Dit vrolijke dier leeft in de zeeën en rivieren van Zuidoost-Azië. Als je een boottocht over de Mekong maakt, heb je kans om deze indrukwekkende dieren van dichtbij te zien.

Het zuiden van het land bestaat uit grote mangrovebossen, moeraslanden, baaien en schiereilanden. Hoewel Cambodja in vergelijking met Thailand niet echt bekend staat als een strandbestemming, heeft het land wel degelijk een aantrekkelijke kustlijn, met witte zandstranden en paradijselijke eilandjes.

Vervoer

Het internationale vliegveld van Cambodja is Pochentong Airport. Pochentong Airport ligt 12 km buiten Phnom Penh. Met 16 uur kun je in Cambodja zijn met 1 tussenstop.

De wegen in Cambodja zijn erg slecht, ze zitten vol kuilen en gaten. Het verbeteren hiervan heeft hoge prioriteit. Je kunt op veel plaatsen een auto mét chauffeur huren, zelf de weg op gaan wordt namelijk sterk afgeraden. Binnenlandse vluchten verbinden vrijwel alle grote steden in Cambodja. In de regentijd (als de wegen echt onbegaanbaar zijn) is vliegen de enige mogelijkheid.

Beste reistijd

Het is lekker warm in Cambodja, gemiddeld zo’n 25 tot 30 graden. In ons voorjaar (april/mei) kan het er zelfs nog wel warmer worden en in onze zomer regent het wat meer. In de winter kan het juist weer wat koeler zijn. Dat het in onze zomer meer regent heeft ook een voordeel. Juist daardoor heb je vaak een mooi groen landschap. Cambodja kun je dus eigenlijk prima het hele jaar verkennen. Regen zul je altijd wel een keer hebben vaak kort en heftig maar aan het einde van de dag.

De mooiste stranden in Cambodja tref je aan bij Kep en Sihanoukville. In Sihanoukville tref je drukkere en zeer levendige baaien aan maar de baai bij Shoka beach en Otres beach is weer lekker rustig. Kep zoek je juist op als je van rust houdt. Vanaf onze herfst tot het begin van de zomer is het hier prima vertoeven. In juli, augustus en september kun je af en toe met een bui te maken krijgen maar ook in die periode schijnt de zon zeer regelmatig.

Goed om te weten

Visum
Ja (kan tegenwoordig ook online geregeld worden)
Betaalmiddel
Cambodjaanse riel
Gesproken taal
Khmer
Vaccinatie
Nee. Wel worden bepaalde vaccinatie's aanbevolen. Check het op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Lager dan in Nederland

Tot slot

Cambodja is perfect te combineren in een (privé) rondreis met de buurlanden Thailand, Vietnam en/of Laos. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.