Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

China

China

Futuristische steden en adembenemend historisch erfgoed: de cultuur van China is een van de belangrijkste redenen om deze bestemming kiezen voor een rondreis. Heerlijk eten, betoverende uitzichten en eeuwenoude tradities dat is waar het om draait in dit mooie land.

Bijna elk soort landschap is in China aanwezig: van de hoogste bergketens tot lange, meanderende rivieren en van bizarre karststeen formaties tot bamboebossen met reuzenpanda’s. Van het unieke ecosysteem in de noordelijke Gobi-woestijn tot de ogenschijnlijk eindeloze kustlijn in het oosten.

Een van de opmerkelijkste landschappen van China ligt aan de oevers van de rivier Li, bij de stad Guilin. Het unieke natuurgebied vol karststeen rotsen is een van de mooiste uitzichten in de wereld. De Li-rivier kronkelt tussen de bizarre, spitse rotsformaties door, die hoog boven de omgeving uitsteken. Deze bijna buitenaards uitziende omgeving is het beste te bewonderen vanaf het water zelf, door middel van een riviercruise.

Dan heb je ook de mooie tuinarchitectuur rond het Westmeer. Deze romantische plek in Hangzhou, de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang, bestaat uit een groot meer omringd door tempels, bruggen en treurwilgen. Hoewel de tuinen door mensen zijn ingericht, is dit een omgeving vol natuurlijke rijkdom – een fietstocht door de tuinen is een aanrader.

De uitlopers van het Himalaya-gebergte lopen door tot de regio Tibet en de aangrenzende provincies Sichuan en Yunnan. Lijiang ligt op 2.400 meter hoogte, te midden van dit sprookjesachtige hooggebergte. Hier vandaan kunnen excursies worden gemaakt naar de indrukwekkende Tijgersprong-kloof en de hoogvlakten van de Himalaya. Ook in Tibet is er geen ontkomen aan de besneeuwde bergtoppen. Tibet wordt niet voor niets “het dak van de wereld” genoemd. De hoofdstad Lhasa ligt op een hoogte van 3.656 meter!

Iedereen kent China natuurlijk vanwege de reuzenpanda, misschien wel de beroemdste bedreigde diersoort ter wereld. In Chengdu is het Panda Breeding Centre gevestigd en probeert men de zwart-witte beer te fokken. Reizigers kunnen hier dit fascinerende wezen van dichtbij bekijken en ook de pasgeboren pandabeertjes bewonderen.

Vervoer

Om naar China te gaan kan je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan of met de trein. De bekendste treinreis naar China is de Transsiberie Express. Deze reis gaat van Moskou naar Peking. Vanuit Europa gaan de meeste vluchten naar Peking, Shanghai of Hongkong. Als je met het vliegtuig gaat, sta je met een vlucht van 11 uur op Chinese bodem.

Beste reistijd

China is een heel groot land met een veelzijdig klimaat waardoor de beste reistijd verschilt per klimaatzone. In het noorden van China heerst een echt landklimaat. De winters zijn in China koud en droog met temperaturen van gemiddeld 10 graden. In Beijing kan dan ook regelmatig sneeuw vallen. Een gure wind uit het noorden laat het nog kouder aanvoelen. De zomers zijn erg warm, waarbij het wel 40 graden kan worden in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

In het oosten van China valt meer neerslag dan in de rest van het land. De regen valt meestal in de ochtend of aan het einde van de dag, dit duurt vaak maar een uur. In de winter is het ongeveer 10 graden en in de zomer loopt de temperatuur op tot rond de 30 graden.

Zuid-China beschikt over een heerlijk subtropisch klimaat met ‘s winters gemiddeld 22 tot 24 graden, in de zomer liggen de gemiddelde temperaturen vrij hoog, tegen de 30 graden aan. Ook regent het deze periode wat meer. Dit is meestal in de namiddag in de vorm van een één tot twee uur durende bui. Een klein parapluutje kan dan ook erg handig zijn.

Over het algemeen kunt u het best in de lente of de herfst China bezoeken. In deze tijd valt er minder regen en is de temperatuur aangenaam. De zomer is ook een prima periode om te reizen, maar rekent u dan op hoge temperaturen!

Goed om te weten

Visum
Ja
Betaalmiddel
Yuan
Gesproken taal
Mandarijn
Vaccinatie
Nee. Wel worden bepaalde vaccinatie's aanbevolen. Check het op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Lager dan in Nederland

Tot slot

Het meest tot de verbeelding sprekende dieren in China zijn ongetwijfeld de panda’s. Beide pandasoorten die de wereld kent komen voor: de Reuzenpanda en de Rode panda. China is het land van de bamboe. Er zijn ongeveer zeshonderd bamboesoorten. Eén daarvan is de pijlbamboe, de geliefde maaltijd van de grote panda. Hij groeit traag en dat verklaart voor een gedeelte waarom de panda een bedreigde diersoort is. Door de verschillende klimaten is er een enorme diversiteit aan planten: maar liefst 32.000 soorten komen voor in China. Europa kent er slechts 5000. Natuurgebieden werden echter verdrongen door de landbouw en bevinden zich nog alleen in afgelegen bergstreken. Het zuidwesten van China kent een unieke flora. De Chinese en vooral Zuid-Chinese plantenwereld is oud en heeft boomsoorten als de Ginkgo biloba voortgebracht. Deze boom is na de laatste ijstijd in Europa niet meer voorgekomen. Andere bijzondere bomen zijn de vaantjesboom en de magnolia. Zeldzame apen die in Zuid-China voorkomen zijn de witkoplangoer en de brutale makaken. Andere uizonderlijke dieren zijn de muntjak, een soort dwerghert en de goral, een bosgeitantilope. Beroemd is de tijger, waarvan in China de meeste ondersoorten leven, zo ook enkele in het zuiden.