Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Costa Rica

Costa Rica

In Costa Rica voelt iedereen zich een beetje ‘Freek in het wild’. Ga op zoek naar hoog in de bomen huizende luiaards en toekans. Of verwonder je over een fotogenieke roodoogboomkikker.

Naast natuur beleef je in dit goed te bereizen land ter grootte van Nederland ook avontuur: raften, een canopy tour, jungleglijbanen, zwemmen onder de rook van een vulkaan, boogie-boarden, op ontdekking langs watervallen, in nevel- en regenwouden en een nationaal park direct aan het strand.

Natuurrijk en avontuurlijk Costa Rica is La Pura Vida en een echte, onbezorgde familiebestemming.

Vervoer

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de hoofdstad San José. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol duurt ongeveer 12,5 uur, maar meestal moet je onderweg overstappen.

Costa Rica is een klein land, de meeste bestemmingen zijn binnen een dag te bereiken. Costa Rica heeft een goed wegennet. De Inter-Americana is de langste snelweg en loopt van noord naar zuid.
Reizen met de bus is goedkoop en goed georganiseerd. Tijdens lange ritten wordt er gebruik gemaakt van comfortabele bussen.

Wil je in San José gebruik maken van een taxi, neem dan wel de rode taxi`s. Deze zijn verplicht een taximeter te gebruiken.

Beste reistijd

Voor het ontdekken van de prachtige natuur in Costa Rica is het goed om te weten wat de beste reistijd voor Costa Rica is. Dit is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de temperatuur en de hoeveelheid regen. Eigenlijk zorgt het klimaat in Costa Rica ervoor dat u dit land het hele jaar kunt bezoeken en er dus eigenlijk geen ‘beste reistijd’ voor Costa Rica is. U kunt wel rekening houden met een aantal zaken als het gaat om het weer in Costa Rica.

Wat is het klimaat in Costa Rica? 
In Costa Rica heerst een tropisch klimaat, waarbij het oosten en noordoosten van het land een tropisch regenwoudklimaat heeft en de rest van Costa Rica een tropische moessonklimaat en een tropisch savanneklimaat. Er is een groot verschil in temperatuur aan de kust en landinwaarts. Het is aan de kust het hele jaar door ongeveer 30 graden. Landinwaarts, in hoger gelegen gebieden, is het wat frisser, rond de 20 graden. Binnen een straal van een paar kilometer kunnen er al grote verschillen zijn in temperatuur dus houd dat goed in de gaten en zorg ervoor dat u passende kleding meeneemt als u in hogere gebieden komt. In de hogere gebieden is er eigenlijk niet eens sprake van een tropisch klimaat in Costa Rica, maar meer een gematigd zeeklimaat.

Is er een regenseizoen in Costa Rica?
Op Costa Rica is geen sprake van een regenseizoen. De westkust heeft een droog seizoen van december tot mei. De oostkust heeft het hele jaar door af en toe neerslag. Als u de buien wilt vermijden, dan is december tot en met april de beste reistijd voor Costa Rica. Maar een paar buien kunnen er juist ook voor zorgen dat de natuur er extra mooi uitziet. Dankzij de vrij zuidelijke ligging is er in Costa Rica vrijwel geen kans op orkanen, al kan Costa Rica wel ‘last’ hebben van de indirecte gevolgen van een orkaan bij buurlanden zoals Nicaragua in de vorm van grote hoeveelheden regen.

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? 
Wilt u heel graag schildpadden eieren zien leggen in Tortuguero? Daar is van juli tot oktober de grootste kans op. Rond deze tijd komen duizenden schildpadden ’s avonds op het strand om eieren te leggen. Een prachtig schouwspel om te zien. Verder is het aan u wat u de beste reistijd voor Costa Rica vindt. Als we kijken naar het weer in Costa Rica, dan kan dit het hele jaar door. Al u de regen wilt vermijden, kiest u voor een reis in de maanden december tot en met april.

Goed om te weten

Visum
Nee (als verblijf korter is dan 90 dagen)
Betaalmiddel
Costa Ricaanse colón
Gesproken taal
Spaans
Vaccinatie
Aanbeveling in bepaalde gebieden. Neem contact op met thuisvacinatie.nl
Prijsniveau
Lager als in Nederland

Tot slot

De flora en fauna in dit land is misschien wel de rijkste op aarde. Meer dan 20% van het land staat onder natuurbescherming. Het gaat hier om tropische regenwouden, regengroene bossen, nevelwoud en vulkanen.

In Costa Rica komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten voor. Dankzij de diverse klimaten, de hoogte en de bodemgesteldheid heeft iedere regio een ander gezicht met een karakteristieke vegetatie.

Costa Rica heeft meer dan 200 soorten zoogdieren en ruim 30.000 verschillende soorten insecten. In Costa Rica leven 4 soorten apen: brulapen, doodshoofdaapjes, kapucijnapen en slingerapen (o.a. spinapen).