Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Ethiopië

Ethiopië

Een stukje Afrika waar het ``grote`` toerisme nog niet komt. Als je houdt van ongerepte natuurgebieden, dan is dit land een absolute must om te bezoeken.

Als je gaat reizen door Ethiopië, lijkt het alsof je van de ene in de andere wereld terechtkomt. Onder andere komt dit door de verschillende landschappen, maar ook vanwege de twee verschillende religies die er in het land zijn: de islam en het christendom.

Een groen land met een aangenaam klimaat en afwisselende landschappen. Dat is Ethiopië. Er zijn negen nationale parken, bijvoorbeeld Semien Mountains Nationaal Park met een van de grootste bergketens van het continent Afrika, iets wat je moet zien.

Niet enkel natuurliefhebbers halen het hart op in dit land, maar ook degene die reizen vanwege de cultuur van het land zijn in Ethiopië aan het juiste adres. In de stad Aksum vertellen ruïnes verhalen over een oud koninkrijk. De vesting Fasil Ghebbi toont u Arabische en zelfs Hindoe invloeden. En het meest indrukwekkend zijn de uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela.

Ethiopië, het groenste land van Afrika, met zoutmeren, het prachtige Tana Meer en tal aan archeologische schatten genoteerd op de UNESCO werelderfgoedlijst, maken dit land tot een absolute topper op het Afrikaanse continent.

Vervoer

Ethiopië heeft 3 internationale luchthavens (Addis Abeba, Dire Dawa en Bahir Dar). Addis Ababa International Bole Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven. De KLM vliegt vanuit Schiphol rechtstreeks naar Addis Abeba. Admas Air verzorgt binnenlandse chartervluchten.

Het totale wegennet van Ethiopië had in 2006 een lengte van ongeveer 40.000 km, waarvan de ene helft federale wegen en de andere helft regionale wegen zijn. Ongeveer 13% is verhard.

Beste reistijd

Wanneer je tussen oktober en februari reist, voorkom je dat je overhit raakt in het woestijn- en kustgebied en ontwijk je datgene dat alle delen van het land met elkaar gemeen hebben: het regenseizoen. Tussen februari en juni heb je nog geluk met de zogenaamde ‘kleine regen’, maar in juli begint het echte werk; de Ethiopische ‘grote regen’.

Goed om te weten

Visum
Ja
Betaalmiddel
Birr
Gesproken taal
De officiële landstaal is Amhaars
Vaccinatie
Wordt aangeraden. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
Prijs niveau
Stuk lager dan in Nederland

Tot slot

Ethiopië is één van de veiligste landen van Afrika, echter is voorzichtigheid natuurlijk altijd en overal geboden. Hou niet teveel geld op zak en geef belangrijke papieren zo mogelijk in bewaring bij hotels, maar let er wel op dat niet elk hotel een kluis heeft. Pas verder op voor grote groepen kinderen.