Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Japan

Japan

Eeuwenoude tempels, futuristische wolkenkrabbers, vredige natuurgebieden en felle neonlichten – Japan is een bestemming van extremen. Maak kennis met een gebied dat eeuwenlang bijna afgesloten leefde van de buitenwereld en ontdek de unieke natuur, bevolking en cultuur van Japan.

Dat Japan veel te bieden heeft blijkt wel uit het feit dat alleen al de stad Kyoto 17 plekken heeft staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Iedereen kent wel iets van het land. We hebben allemaal wel eens sushi gegeten of een sumo worstelaar gezien op TV.  Deze archipel van 6.800 (!) vulkanische eilanden heeft meer te bieden dan iedereen denkt.

Vanaf het moment van aankomst in Japan, is het bijna alsof je op een andere planeet komt. Het is een fascinerend land, waar oude goden, gewoontes en ambachten worden gemengd met moderne moderne technologie, futuristische mode en gigantische neon schermen. In Japan ga je je geen dag vervelen!

Vervoer

Een non-stop vlucht van Amsterdam naar Tokyo duurt ongeveer 11 uur. Vanuit Amsterdam en Brussel kun je per lijndienst vliegen naar Narita Airport (New Tokyo International Airport). Deze luchthaven ligt op ongeveer 60 kilometer van Tokyo.Goedkoper zijn de vluchten met een overstap, de reis duurt dan gemiddeld 14 uur.

In de grote steden van Japan is het openbaar vervoer perfect geregeld. Japan kent zelfs een magneetzweeftrein. De taxi’s in Japan, zijn een alternatief, maar kunnen wel hoog oplopen in de kosten.

De makkelijkste manier om te reizen in de grote steden is met de metro. De ondergrondse heeft snelle verbindingen, en je komt overal. Routekaartjes zijn gratis te verkrijgen. Alle metrolijnen hebben speciale kleuren die je kunt volgen. Top geregeld ook voor de beginnende reiziger.

De manier om door Japan heen te reizen is per trein. De Japan Rail Pass is betaalbaar en efficiënt. Met deze pas kunt je voor een vast bedrag onbeperkt gebruik maken van bijna alle lijnen van het ‘JR Group’ netwerk. Het openbaar vervoer in Japan is veilig, snel en betrouwbaar. De beroemde bullet train (shinkansen) van JR Group verbindt de grote steden van het land en zorgt ervoor dat u zich snel en comfortabel kunt verplaatsen. Met een snelheid van 345 kilometer per uur, ben je in een mum op de volgende plek.

Reizen met de auto wordt niet aanbevolen. Het is wel mogelijk om per huurauto door Japan te reizen. Men rijdt er links en op de grote highways zijn de borden langs de weg tweetalig (dus Engels en Japans).

Beste reistijd

Het weer in Japan lijkt redelijk op het weer in Nederland met zachte winters, al zijn de zomers warmer en vochtiger. In de zomer zijn juli en augustus het warmst, ongeveer 30 graden. Vanaf half juni tot eind juli valt de meeste regen. De winters zijn vrij droog met temperaturen rond 10 graden.

Japan kunt u heel het jaar door goed bezoeken. In maart en april komen de verschillende fruitbomen tot bloei, deze ‘sakura’ is één van de hoogtepunten van het land. Daarnaast maken de herfstkleuren in oktober en november een bezoek aan Japan ook erg bijzonder.

Goed om te weten

Visum
Nee
Betaalmiddel
Yen
Gesproken taal
Nihongo
Vaccinatie
Nee.
Prijsniveau
Stuk hoger dan in Nederland

Tot slot

Het grootste gedeelte van het land bestaat uit nationale parken. In totaal zijn er 83 grote nationale parken (inclusief de quasi nationale parken). Japanners hebben veel respect voor natuur, maar ze doen wel op hun geheel eigen manier aan natuurbescherming. Je zult Japanners dan ook nooit van de paden af zien lopen, papier gooien en al helemaal geen blikjes weggooien of wild kamperen. Dit verwacht men ook van de buitenlandse gasten.

Met 2.300 km² is Dausetsuzan Japans’ grootste nationale park. Dit prachtige park ligt op het eiland Hokkaido. Het park is voornamelijk bekend vanwege de bijzondere dieren die er leven zoals de bruine beer en vele andere. In het nationale park liggen ook verschillende vulkanen. Tevens is er een kuuroord te vinden dat de kracht van het warme bronwater gebruikt.