Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar is Afrika op z’n puurst! Het ligt afgelegen in de Indische Oceaan en er is veel op het eiland bij het oude gebleven. Madagaskar is arm en nog weinig toeristisch ontwikkeld, daardoor is dit een bijzondere en authentieke Afrikaanse bestemming!

Het eiland ligt op 400 km van de kust van Mozambique en is honderd miljoen jaar geleden ontstaan door afbrokkeling van het grote Afrikaans-Aziatische oercontinent Gondwana. Hierdoor heeft de flora, fauna en cultuur zich op unieke wijze ontwikkeld. Waar op andere plekken veel veranderingen hebben plaatsgevonden, ontwikkelden op Madagaskar bestaande planten- en diersoorten zich verder, waardoor nu bijna 90% van de flora en fauna uniek is. Bijzondere ontmoetingen met de inheemse dieren van het eiland, zoals de lemuren (halfapen) en felgekleurde kameleons staan u te wachten. Madagaskar is een land vol afwisseling, indrukwekkende natuur, bijzondere strandlocaties en met een innemende bevolking. Een onvergetelijke vakantie die in niets te vergelijken is met andere bestemmingen!

Vervoer

Een vlucht van Amsterdam naar Antananarivo duurt ongeveer 13 uur. Het internationale vliegveld van Antananarivo ligt ongeveer 17 kilometer van de hoofdstad. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Madagaskar.

Beste reistijd

Officieel begint het regenseizoen in december en duurt tot begin maart. In deze periode is de kans op een cycloon aanwezig, vooral in het oosten van het land. Halverwege maart stopt het met regenen en veranderd het land in een groene oase. Er zijn wel grote verschillen wat betreft de hoeveelheid regen die er in deze natte periode valt. De bergkam die centraal op het eiland ligt zorgt ervoor dat de meeste regen in het oosten en in het noorden valt. Het westen heeft daarentegen droge winden. Hier vind je dan ook uitgestrekte savannes. Hoewel het aan de kust altijd tropisch warm is, wordt het tussen juli en augustus, in het centrale hoogland, een stuk koeler. Overdag zal de temperatuur nog rond 20 graden zijn maar ‘s nachts wordt het vaker niet warmer dan 10 graden. Half september begint hier de temperatuur ook weer te stijgen en zal het tussen oktober en december het heetst zijn. De temperatuur kan dan oplopen tot 25 graden in het binnenland tot 30 graden aan de kust.

Januari, februari en maart vallen in de regenperiode, het toerisme ligt dan stil. Accommodaties zijn deze maanden gesloten om bijvoorbeeld te renoveren. Echter is het aan de kust goed te doen en zo is reizen in deze periode niet uitgesloten. April en mei is een mooie periode om het land te bezoeken. Het is er rustig, de temperaturen zijn aangenaam en de jungle staat in bloei. Sommige gebieden, zoals Bemeraha kunnen nog te nat zijn om te bezoeken, maar qua kleur is Madagaskar op z’n mooist. Juni tot en met augustus is het winter. Toeristen zijn er nauwelijks en de temperatuur is er aangenaam, zeker aan de kust waar het anders heet en klam kan zijn. Nachten kunnen in het hoogland wel erg fris zijn, zeker in het oosten van het land. Veel reptielen zul je in deze periode niet zien vanwege hun winterslaap maar verder zijn er heel veel dieren te ontdekken. Walvissen komen langzaam richtig Afrika gezwommen en daardoor is het de laatste weken van juni drukker. Vanaf september begint het langzaam warmer te worden. Aan de dieren op het eiland is dat goed te merken want ze worden erg actief. Ook in het plantenrijk is niet stil gezeten en Madagaskar staat volop in bloei. September is de laatste maand dat je walvissen kunt spotten. Oktober is daarna de drukste maand wat betreft toeristen. December, de maand voor het regenseizoen, is erg warm. In het noorden en in het regenwoud is het er aangenaam. In het zuiden kun je rekenen op hitte. Een rondreis kun je deze maand zeker maken, er is heel veel te zien. Maar een auto met airco is dan wel een must.

Goed om te weten

Visum
Ja
Betaalmiddel
Ariary
Gesproken taal
Het Madagassisch en het Frans zijn de twee officiële talen van Madagaskar
Vaccinatie
Ja. Lees meer op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Stuk lager dan in Nederland

Tot slot

De unieke flora, fauna en bevolking op Madagaskar zijn met geen enkel ander land te vergelijken. Eigenlijk is Madagaskar een continent op zich! Het op drie na grootste eiland ter wereld heeft een kenmerkende ongerepte natuur en een gevarieerd landschap. In het oosten en noorden vindt u dichte tropische wouden, in het zuidwesten is het woestijnachtig met een unieke vegetatie en in het binnenland bevinden zich de hooglanden. Madagaskar is het thuis van vele soorten lemuren; halfapen die in tientallen soorten op het eiland voorkomen. Ook vindt u hier meer dan de helft van alle kameleonsoorten ter wereld. Nergens ter wereld komt u zoveel bijzondere inheemse dieren, bloemen, planten en bomen tegen als op dit bijzondere tropische eiland. Zo zijn er maar liefst zeven verschillende soorten baobabbomen, een boom die ondersteboven lijkt te staan.

 

Op Madagaskar leven veel stammen, met ieder eigen gebruiken en uiterlijke kenmerken. U ziet hier veel Aziatische of Afrikaanse gezichtskenmerken. Deze diversiteit maakt de cultuur levendig en gevarieerd. Doorgaans is de bevolking verlegen, maar bijzonder kleurrijk. Langs de weg ziet u veel kinderen en families in traditionele kledij, zoals een kleurrijke katoenen doek. Sommige vrouwen dragen een gelig gezichtsmasker, dat hen beschermt tegen de zon. In de hooglanden dragen vrouwen van een hogere sociale klasse een witte doek om hun schouders, terwijl men in het oosten kleding van raffia draagt. De dorpjes met uiterst vriendelijke bevolking zijn uiteraard te bezoeken, maar ook de natuur bekijken en trektochten maken behoren tot de mogelijkheden.