Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Namibië

Namibië

Een heuvelachtige zandwoestijn die uitmondt in de oceaan, een riviergebied met olifanten en nijlpaarden, een kalme hoofdstad met koloniale gebouwen – Namibië is voor veel reizigers een droombestemming. Maak kennis met de verschillende culturen die hier samenleven, ga op een onvergetelijke safari en verken een van de mooiste woestijnen ter wereld!

Namibië is één van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Het heeft een oppervlakte van 824.000 vierkante kilometer wat ongeveer zo groot is als Duitsland en Frankrijk samen. Er leven gemiddeld zo’n 2,1 miljoen inwoners. Verder zijn er zo’n 85.000 Europeanen en 52.000 kleurlingen. Het inwonertal per vierkante kilometer is hier ongeveer 2 (in Nederland is dit 400!).

Flora en Fauna

The Namib, de oudste woestijn in de wereld, vormt een barrière tussen de centrale hooglanden en het koude water van de Atlantische Oceaan. De lange kust van Namibië ligt tegen een achtergrond van grote zandduinen, kiezelwoestijnen, wilde zeegezichten en wrakken. De kiezelduinen en zandvlakten, die vroeger onder zeeniveau lagen, zijn nu rijke gronden voor multinationale diamantmijn bouwondernemingen. Zoutpannen en zoetwaterlagunes bieden een onderkomen aan duizenden flamingo’s, pelikanen en andere waad- en watervogels.

De prachtige Fish River Canyon en de oostelijke rand van de Namib Woestijn lopen in een noordelijke richting vanaf de Oranjerivier in het zuiden en vormen een gebied van absolute schoonheid. Dit ravijn is het op één na grootste in de wereld – de Grand Canyon in Noord-Amerika is de grootste. Dit zuidelijke en centrale binnenland is een gebied met grote open grasvlakten en woestijnvegetatie, dat af en toe onderbroken wordt door kale bergen of een geïsoleerde oase waar de aanwezigheid van grondwater de verbouwing van een aantal gewassen mogelijk maakt.

Verder naar het westen, in de richting van de grens met Botswana, verandert het landschap in de uitgestrekte vlakte van rood zand en dorenbomen van de Kalahari Woestijn, die zich ver naar het oosten over geheel Botswana uitstrekt. Hier ligt een ander schitterend en verlaten natuurgebied, met grote open moeraslanden, vol wilde dieren en een zeer kleine menselijke bevolking.

Het centrale plateau, met hoogten van 2000 meter boven zeeniveau, gaat in het noordwesten over in het Damaraland en Kaokoveld. In deze dorre en door de zon verschroeide gebieden komen de zeldzame, dunpotige, woestijnolifant en de betrekkelijk kleine zwarte neushoorn voor. Grote pannen en mopane bosgebieden zijn toonaangevend voor de noordelijke delen van Namibië. Verblindend wit licht weerkaatst vanuit de grote lege pannen – dit wordt later blauw als de zilverachtige pannen, tijdens het regenseizoen, voor een korte tijd met water bedekt zijn. Het Etosha Nationaal Park, het mooiste wildreservaat in Namibië, is de centrale bezienswaardigheid in dit spectaculaire gebied.

De oostelijke punt van Namibië, inclusief de Caprivistrip, staat in groot contrast met de rest van Namibië. Dit is een gebied met bossen, rivieren en seizoenmoerassen, die gevoed worden door de Kwando, Kavango en grote Zambezi rivieren, die vanuit het noorden van Angola en het westen van Zambia stromen. De Zambezi Rivier domineert het oostelijke Caprivi gebied en de overstromingen tijdens het regenseizoen lopen over het vlakke land, waardoor de rivier vele kilometers wijd wordt. Prachtige beboste eilanden liggen in de hoofdstromen van de rivieren en er zijn in dit gebied ongekend veel mogelijkheden om te vissen of vogels en wilde dieren te zien.

Vervoer

Je kunt van Amsterdam naar Windhoek vliegen met KLM maar zij hebben wel een stopover in Johannesburg. De vlucht duurt ongeveer 10 uur. Air Namibia is de nationale luchtvaartmaatschappij, zij vliegen rechtstreeks naar Windhoek vanaf Frankfurt.

Het wegennet is redelijk goed ontwikkeld. Naar alle grote steden lopen geasfalteerde wegen. De Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben een goed spoorwegennet achtergelaten.

Beste reistijd

Het hele jaar door kan dit land prima worden bezocht. De temperatuur verschilt per gebied. Van november t/m maart kan de temperatuur oplopen tot wel 40 °C en kan het af en toe regenen. In deze periode kunnen de zandwegen in het land verslechteren. De beste reistijd is van mei t/m september, wanneer het zelden regent en de temperatuur overdag tussen de 20°C en 25°C ligt. In de woestijn kan het ’s nachts afkoelen tot onder het nulpunt. Deze periode is het ook overwegend droog. Het wild laat zich goed zien bij de drinkplaatsen, de luchten zijn kraakhelder en strakblauw en de kwaliteit van de zandwegen is goed.

Goed om te weten

Visum
Duurt de vakantie niet langer dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig voor een bezoek aan Namibië.
Betaalmiddel
Namibische dollar
Gesproken taal
Engels is de officiële taal. Afrikaans is de tweede taal.
Vaccinatie
Nee. Wel worden bepaalde vaccinatie's aanbevolen. Check het op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Stuk lager dan in Nederland

Tot slot

Eten en drinken

De Namibische menukaarten staan vol met Duitse producten terwijl de lokale keuken uit allerlei exotische vleesgerechten bestaat zoals springbok, struisvogel, koedoe en gemsbok. Ook liefhebbers van vis hebben volop keuze. Verse kabeljauw, tong en koningsklip wordt in de Atlantische Oceaan gevangen.

Windhoek Lager is het lokale bier. Er wordt veel thee gedronken, rooibosthee is een van de populairste soorten thee.