Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP
Image Alt

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika zal een opeenvolging van hoogtepunten zijn. Met zijn indrukwekkende geografische diversiteit en gevarieerde dieren- en plantenleven wordt Zuid-Afrika ook wel ‘een wereld in een land’ genoemd. Een rondreis Zuid-Afrika is niet compleet zonder een avontuurlijke safari opzoek naar de ``big five``. In onder andere het Kruger National Park en Addo National Park maakt u grote kans om oog in oog met leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels te staan. Kaapstad is een wereldstad, waar altijd iets te beleven is. Afrikaanse kunstmarktjes, goede restaurants en muziek festivals vormen het straatbeeld. De kustweg bij Kaapstad is benoemd als een van de mooiste ter wereld.

Gelegen op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent is er in Zuid-Afrika geen gebrek aan fascinerende landschappen, zeldzame diersoorten en nationale parken. Rond de kustlijn ligt een smalle strook van laagland, die door een maanvormige bergketen wordt gescheiden van de hoogvlakten in het binnenland. Van het bosveld en de savanne in het binnenland tot de ruige bergketens bij de ongerepte kustlijn – de overweldigende natuur is een van de grootste attracties van dit land.

Misschien wel de meest iconische plek van Zuid-Afrika is het nationaal park Kruger, een droombestemming voor safari liefhebbers. De Big Five (leeuwen, buffels, luipaarden, neushoorns en Afrikaanse olifanten) zijn allemaal te zien in het beschermde natuurgebied van maar liefst 20.000 vierkante kilometer. Enkele grote rivieren stromen door het park, dat verder uit vlak laagland en enkele heuvels bestaat.

Het water rond Zuid-Afrika herbergt evenveel leven als de nationale parken op land. Het land is een van de top bestemmingen ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten – bij Hermanus kunnen deze reuzen van de zee zelfs vanaf de kust worden gezien. Verder liggen er prachtige stranden en baaien langs de kustlijn.

Het hoogste punt van Zuid-Afrika is te vinden in de Drakensbergen, een bergketen op de grens met Lesotho. Dit gebied is een aaneenschakeling van super uitzichten, zoals op de Sani-pas en in het noordelijke Royal Natal National Park. In de bovenlaag van zandsteen zijn vele grotten te vinden met duizenden jaren oude rotsschilderingen van het San-volk.

Weer een heel ander soort landschap is te bewonderen in de omgeving van Stellenbosch en Paarl, het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnregio’s. Al in de zeventiende eeuw werd hier wijn geproduceerd – tegenwoordig is Zuid-Afrika de negende wijnproducent ter wereld. De groene wijngaarden liggen tegen een dramatische achtergrond van de Hawequas-bergen.

Vervoer

In Johannesburg, Durban en Kaapstad vind je internationale luchthavens. Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kaapstad of Johannesburg duurt ruim 11 uur.

Voor het afleggen van lange afstanden in Zuid-Afrika vliegen er meerdere malen per dag binnenlandse vluchten tussen de grote steden, zoals Kaapstad en Johannesburg. Maar ook met de trein is het goed te doen en kun je het prachtige landschap aanschouwen. Of uiteraard met de auto, je ontdekt dan elke uithoek.
Met de bekende ‘Blue Train’ reis je in 24 uur tussen Pretoria en Kaapstad en doorkruis je het indrukwekkende Zuid-Afrikaanse landschap.

Beste reistijd

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter. Een rondreis door Zuid Afrika is het hele jaar door goed te doen. Tijdens de winter in Nederland biedt Zuid-Afrika de ideale kans te ontsnappen aan de kou. Ook de Zuid-Afrikaanse winter, de Nederlandse zomer, is goede periode om Zuid-Afrika te bezoeken. Deze periode is het namelijk minder warm dan de soms hete Zuid-Afrikaanse zomers. Hierdoor is het het hele jaar door goed reizen in Zuid-Afrika.

Goed om te weten

Visum
Nee.
Betaalmiddel
Rand
Gesproken taal
Meeste Engels en Afrikaans
Vaccinatie
Nee. Wel worden bepaalde vaccinatie's aanbevolen. Check het op thuisvaccinatie.nl
Prijsniveau
Stuk lager dan in Nederland

Tot slot

Helaas heeft Zuid-Afrika en met name Johannesburg, een reputatie op gebied van criminaliteit. Hoewel het gros van de gastvrije bevolking eerlijk is, zijn er door hoge werkeloosheid een percentage beroepsdieven. Echter met in acht neming van voorzorgsmaatregelen zullen de meeste toeristen ongedeerd hun vakantie vieren.

Inbraken en (auto)overvallen komen helaas voor in Zuid-Afrika. Daarom hebben de accommodaties die wij gebruiken veiligheidshekken, veiligheidspersoneel indien nodig, en meestal is er een safe in de kamer of in de receptie. Nog belangrijker, de accommodaties die wij gebruiken liggen in gebieden of wijken die als veilig bekend staan. Daarbij krijg je routebeschrijvingen mee, waardoor je niet zult verdwalen. Je zult dan ook niet snel in een onveilig gebied terecht komen. De meeste criminaliteit vinden ’s avonds in het donker plaats in stille straatjes in buurten die bekend staan als onveilig, het is eenvoudig dit te vermijden. Wanneer je op het platteland of in een wildreservaat verblijft hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over de algemene veiligheid.  Wanneer je in een stad verblijft, is dit in een veilige buurt, waar je ’s avonds rustig over straat kunt lopen naar een restaurant. Uiteraard blijf je altijd je gezond verstand gebruiken, maar dat is niet anders als je in een grote stad als Amsterdam zou rondlopen.
Indien je op reis voorzorgsmaatregelen neemt en je goed informeert, zullen veruit de meeste toeristen onbestolen naar huis terugkeren. Bedenk dat de meeste diefstal gelegenheidsdiefstal is. Dit kan voorkomen worden door je paspoort, creditcard en grote bedragen geld onzichtbaar in een money belt onder je kleding te dragen of zo mogelijk in de hotelsafe te laten. Het geld dat je die dag nodig hebt stop je in een andere portemonnee. Vergeet niet dat 100 rand (€ 10,-) voor sommige mensen een groot bedrag is. Zorg ook dat je onveilige gebieden vermijdt en neem het advies van betrouwbare lokale mensen (bijvoorbeeld de eigenaar van de accommodatie of het restaurant waar je eet) ter harte.