Of u nu op zoek bent naar een complete zon- of wintersportvakantie, kampeervakantie, een cruise, huwelijksreis, maatwerkreis, stedentrips, rondreis, vliegtickets of gewoon lekker een weekendje weg naar een leuk hotelletje, bungalowpark of vakantie huisje met de auto……..Wij regelen het allemaal.
Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Flexibele werktijden, dus ook in de avonduren en in het weekend te bereiken Compleet aanbod van Nederlandse, Belgische en Duitse reisorganisaties. Veilig, zeker en vertrouwd (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds)
Wij bieden reizen aan via de website, welke online geboekt kunnen worden, of maatwerk-reizen. Per mail, telefoon, maar we komen ook bij u thuis of u bent welkom op onze reiszolder in Ede.
Volg ons
GO UP

Selfdrive Namibië & Botswana

separator
Price €3199 22 Dagen
Scroll down

Selfdrive Namibië & Botswana

€3199 Per persoon

Dé safarireis bij uitstek!
Deze reis combineert het uitgestrekte Namibië met het safariland bij uitstek: Botswana. De reis begint in Namibië, waar u de hoge duinen van de Sossusvlei ziet. U bezoekt één van de grootste natuurparken van Afrika: het Etosha National Park, waar u verblijft in lodges binnen of in de directe nabijheid van de parksgrenzen. U rijdt door de Caprivi strook die, door aanwezigheid van rivieren, groen en vruchtbaar is. Een mooi gezicht na de vele woestijnlandschappen van de afgelopen dagen. Vanuit Kasane in Botswana bezoekt u het Chobe National Park. Chobe is het meest wildrijke park van Botswana en staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten. U kunt safari’s maken in het park of een uitstapje maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of Zambia. Vervolgens reist u door naar de indrukwekkende Okavango Delta met honderden riviertjes en het Moremi National Park, dat qua natuur weer totaal anders is dan het Chobe National Park. In zuidelijke richting rijdt weer terug naar Namibië, waar de reis eindigt in Windhoek.

Een onvergetelijke reis die u de diversiteit en schoonheid van Namibië en Botswana laat zien!
U overnacht in sfeervolle lodges en hotels op basis van logies en ontbijt.

Selfdrive-rondreis
U rijdt met uw reisgezelschap in een huurauto. Dit stelt u in staat om tijdens uw rondreis te stoppen waar en wanneer u wilt. Tijdens deze privéreis zijn alle hotelovernachtingen en vluchten voor u geregeld.

 • Bestemming
 • Soort Rondreis
  Priverondreis
 • Verlenging mogelijk
  Ja
 • Internationale vlucht inbegrepen
  Ja
 • Huurauto inbegrepen
  Ja
1
Amsterdam - Windhoek
2
DAG 2 Windhoek
Aankomst in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. De stad ligt te midden van heuvels met in het zuidoosten het indrukwekkende Auas gebergte. In het kleine maar gezellige centrum vindt u overal marktjes met lokaal houtsnijwerk. Bij aankomst kunt u de huurauto ophalen en de rest van de dag heeft u de tijd om te acclimatiseren. In het sfeervolle hotel ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving. Overnachting in Windhoek.
3
DAG 3 Windhoek - Sossusvlei
Na het ontbijt rijdt u verder via de Rehoboth en Malthöhe, naar uw verblijf voor de komende nacht. De lodge waar u verblijft is gesitueerd aan de voet van de Tsaris bergpas. De combinatie van oneindige landschappen, granieten rotsen en het wildleven dat u hier in de vrije natuur tegenkomt maakt dit een unieke belevenis. De rest van de dag is ter vrije besteding. De lodge biedt een aantal optionele excursies aan.
4
DAG 4 Sossusvlei
Vandaag bezoekt u het bekende Sossusvlei. Deze oneindige, okergele duinen zijn één van ’s werelds wonderbaarlijkste vergezichten. De vrouwelijke vormen kunnen tot wel 300 meter komen. Geologen zeggen dat deze woestijn de oudste in de wereld kan zijn. Hoe ouder de duin, des te helderder is de gele kleur! Voordat u terug naar uw lodge gaat heeft u in de middag de gelegenheid om de Sesriem Canyon te ontdekken. U kunt tevens een bijzondere zonsondergang zien bij de duinen (optioneel).
5
DAG 5 Sossusvlei - Swakopmund
Na een heerlijk ontbijt gaat u verder met uw woestijnreis naar Swakopmund. Via de Kuisebpas en Walvisbaai, waar u een stop kunt maken bij de lagune om pelikanen en flamingo’s te zien. Rond lunchtijd komt u aan in Swakopmund. De rest van de middag heeft u tijd om dit kleine stadje te ontdekken. Swakopmund is erg geliefd bij de Namibische bevolking, maar ook bij de bezoekers. Door de warme en ontspannen atmosfeer is het een ideale uitvalsbasis voor menig bezoeker van het land. Gesticht in 1892, tijdens de Duitse kolonisatie van het land, diende Swakopmund vooral als belangrijkste haven in het gebied. Weelderige groene gazons en palmbomen versterken nu het beeld van deze bijzondere stad, die zowel aan de woestijn als aan de zee grenst.
6
DAG 6 Swakopmund
U heeft de gehele dag de tijd om deze gezellige badplaats te verkennen. U heeft hier de mogelijkheid om een aantal optionele excursies te doen, zoals een dolfijnenboottocht, sandboarding in de zandduinen, sky diving, woestijnentocht maken of gewoon lekker uitrusten aan het strand of gezellig door de straten struinen, langs de vele restaurants, bars en winkels.
7
DAG 7 Swakopmund - Twyfelfontein
U verlaat vroeg in de ochtend Swakopmund om de reis verder voort te zetten naar Twyfelfontein. Via een mooie route door Henties baai en Uis komt u uiteindelijk aan in Twyfelfontein. Dit plaatsje is één groot openluchtmuseum en bevat ook één van de rijkste Afrikaanse collecties. De vele opgravingen in dit gebied zijn zo’n 5000 jaar oud. U kunt de Burnt Mountain en de Organ Pipes bezoeken alvorens u aankomt in Twyfelfontein. Dit is een droog, bergachtig gebied dat uit spectaculaire bergkloven en rotsformaties bestaat. U arriveert in de late namiddag bij uw lodge.
8
DAG 8 Twyfelfontein - Etosha
In de vroege ochtend rijdt u naar het Etosha National Park. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het ‘Versteende Woud’, een bos van enorme boomstammen die miljoenen jaren geleden zijn versteend. Het park bestaat uit 22.270 km2 woestijn, savanne en bosgebieden en is daarmee één van de grootste parken in Afrika. Etosha betekent letterlijk ‘grote witte vlakte’ en dat is deze zoutvlakte dan ook, omgeven door een droog gebied. Dat maakt het landschap van Etosha zeer uniek.
9
DAG 9 Etosha
Vandaag bezoekt u het Etosha National Park. U ziet hier vele wilde dieren, zoals de zwarte neushoorn en impala’s, honderden giraffes, kuddes zebra’s en antilopen, gnoes en de echte koning van Afrika: de olifant. Een groot deel van het jaar bestaat het gebied voornamelijk uit modder, wat schittert in het licht op de meeste dagen. Het zien van het vele wild en de bijzondere achtergrond, maakt deze gamedrive met uw eigen huurauto werkelijk tot een bijzondere ervaring!
10
DAG 10 Etosha
U gaat deze dag weer verder met het ontdekken van dit geweldige park. U rijdt naar de oostkant van het park, waar uw lodge voor de komende nacht is gesitueerd. De vele waterkuilen die u onderweg tegenkomt zijn een garantie voor dieren die u daar kunt spotten. Zeker de moeite waard! U kunt een korte stop maken in Namutoni, gekarakteriseerd door een historische fort. Via de Von Lindquist poort verlaat u in de namiddag het park en rijdt u door naar uw lodge, dat aan de grens van het park is gelegen.
11
DAG 11 Etosha - Bagani
Vroeg vertrek vanuit Etosha naar Bagani. U heeft een lange rit voor de boeg. Onderweg komt u door het plaatsje Tsumeb, waar de vele kleurrijke paarse en rode bomen zorgen voor één grote kleurenpracht! U volgt de loop van de kronkelende Kavango rivier in oostelijke richting naar het Bagani. Dit is de uitvalsbasis voor het verkennen van het Mahango Game Reserve. Grote kuddes olifanten en rode lechwes trekken door het park, maar u kunt tijdens een optionele gamedrive of boottocht ook buffels, nijlpaarden en krokodillen tegenkomen.
12
DAG 12 Bagani
De lodge ligt aan de groene oevers van de rivier en biedt u na de vele woestijn- en savannelandschappen een warm welkom. U heeft in de middag de mogelijkheid om gamedrives te maken in het Mahango National Park of een cruise over de rivier. De baobab-boom, prairies en de vele kuddes olifanten, buffalo’s en antilopes zijn een bijzondere gewaarwording. Er zijn ook nijlpaarden, krokodillen, impala’s en meer dan 400 verschillende vogelsoorten te vinden in dit park. Kortom een gebied waar u genoeg dieren tegen zult komen, wat een onvergetelijke ervaring voor u zal zijn.
13
DAG 13 Bagani - Caprivi
U verlaat in de ochtend Mahango en gaat verder in de richting van Kongola, waar u de komende dagen verblijft. Uw lodge ligt aan de oevers van de Kwando rivier en in de omgeving van het Mudumu National Park. De Kwando rivier stroomt door dit National Park en u beleeft hier een ware Afrikaanse ervaring. In vergelijking tot de rest van Namibië bestaat dit enorme park uit 100.959 hectare dichte savannes en bosgebieden. Het park is de thuisbasis voor kleine populaties moerasantilopen, otters, nijlpaarden en krokodillen.
14
DAG 14 Caprivi
Deze hele dag heeft u de gelegenheid om zelf het park te ontdekken. De lodge biedt u verschillende excursies aan. U kunt onder andere gamedrives maken in het Mudumu National Park, vissen of een bootcruise maken over de rivier.
15
DAG 15 Caprivi - Kasane
Vandaag verlaat u Namibië en gaat u naar het schitterende Botswana. U komt aan in Kasane, waar ook uw accommodatie zal zijn. Het kleine plaatsje is zeer populair mede door de unieke locatie van het stad; al sinds jaren is het stadje de poort naar het Chobe National Park.
16
DAG 16 Kasane
Chobe National Park is het meest wildrijke park in Botswana en heeft een savannelandschap afgewisseld door bossen. Het meest interessante gedeelte is het 50 kilometerlange, uitgestrekte gebied langs de rivier net voorbij Kasane. David Livingstone heeft hier ook zijn ontdekking gedaan, namelijk het Victoria meer. Het park grenst aan Namibië, Zambia en Zimbabwe. Als alternatief kunt u een bezoek brengen aan de Victoria Waterfalls, spectaculaire watervallen!
17
DAG 17 Kasane - Nata
Via de Pandamatenga waar u onderweg kleurrijke velden met zonnebloemen tegen zult komen, reist u door naar Nata. De zonnebloemen worden vooral gebruikt voor de olie en als voer voor het vee. In dit uniek gebied leven buffels, olifanten en antilopen naast elkaar. U verblijft in een lodge die gelegen is in een vogelreservaat.
18
DAG 18 Nata - Maun
U reist door naar het dorpje Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Hier zult u één van de beste safari’s meemaken. Maun is van een klein dorpje snel uitgegroeid langs de brede Thamalakane River. De letterlijke betekenis van Maun is ‘’plaats van het korte riet’’, en het komt van het Sanse woord ‘’maung’’.
19
DAG 19 Maun
Deze dag heeft u vrij te besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld het Moremi National Park bezoeken of een vlucht over de delta maken. Moremi National Park is thuisbasis voor meer dan 500 vogelsoorten en een enorme reeks van wildleven. U heeft de mogelijkheid om veel wild te zien en om prachtige tochten door de waterwegen te maken per makoro. Een makoro is een kleine kano met gids, hét vervoermiddel in de Delta (afhankelijk van de waterstand in de delta). Samen met een gids kunt u verschillende ‘bushwalks’ maken en gaat u op zoek naar wild (optioneel).
20
DAG 20 Maun - Gobabis
Vandaag reist u weer terug naar Namibië, bijna het einde van deze prachtige rondreis. U reist door Ghanzi, beter bekend als de hoofdstad van de Kalahari woestijn. Dit is één van Botswana’s meest interessante stadjes, gelegen in de ‘middle of nowhere’. In Ghanzi leven veel verschillende etnische culturen naast elkaar. Vanuit Ghanzi reist u verder naar Buitepos, waar u Namibië weer binnenkomt. Bij de grens verblijft u in een uitstekende lodge. U kunt deze dag een farm drive maken (optioneel).
21
DAG 21 Gobabis - Windhoek - Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven van Windhoek, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw retourvlucht naar Amsterdam.
22
DAG 22 Aankomst Amsterdam
Einde van een onvergetelijke reis door twee bijzondere Afrikaanse landen.
Prijzen
Maart 12 € 3548,- Op aanvraag
Maart 19, 26 € 3557,- Op aanvraag
Maart 31 € 3500,- Op aanvraag
April 2 € 3199,- Op aanvraag
April 7 € 3500,- Op aanvraag
April 9 € 3199,- Op aanvraag
April 14 € 3500,- Op aanvraag
April 16 € 3464,- Op aanvraag
April 21 € 3500,- Op aanvraag
April 23 € 3464,- Op aanvraag
April 28 € 3500,- Op aanvraag
April 30 € 3464,- Op aanvraag
Mei 5 € 3500,- Op aanvraag
Mei 7 € 3464,- Op aanvraag
Mei 12 € 3500,- Op aanvraag
Mei 14 € 3464,- Op aanvraag
Mei 19 € 3500,- Op aanvraag
Mei 21 € 3464,- Op aanvraag
Mei 26 € 3500,- Op aanvraag
Mei 28 € 3464,- Op aanvraag
Juni 2 € 3500,- Op aanvraag
Juni 4 € 3464,- Op aanvraag
Juni 9 € 3500,- Op aanvraag
Juni 11 € 3574,- Op aanvraag
Juni 16 € 3610,- Op aanvraag
Juni 18 € 3574,- Op aanvraag
Juni 23 € 3610,- Op aanvraag
Juni 25 € 3574,- Op aanvraag
Juni 30 € 4176,- Op aanvraag
Juli 2 € 4140,- Op aanvraag
Juli 7 € 4176,- Op aanvraag
Juli 9 € 4556,- Op aanvraag
Juli 14 € 4591,- Op aanvraag
Juli 16 € 4556,- Op aanvraag
Juli 21 € 4591,- Op aanvraag
Juli 23 € 4556,- Op aanvraag
Juli 28 € 4591,- Op aanvraag
Juli 30 € 4556,- Op aanvraag
Augustus 4 € 4296,- Op aanvraag
Augustus 6 € 4261,- Op aanvraag
Augustus 11 € 4034,- Op aanvraag
Augustus 13 € 3999,- Op aanvraag
Augustus 18 € 4034,- Op aanvraag
Augustus 20 € 3694,- Op aanvraag
Augustus 25 € 3730,- Op aanvraag
Augustus 27 € 3694,- Op aanvraag
September 1 € 3730,- Op aanvraag
September 3 € 3694,- Op aanvraag
September 8 € 3730,- Op aanvraag
September 10 € 3694,- Op aanvraag
September 15 € 3730,- Op aanvraag
September 17 € 3694,- Op aanvraag
September 22 € 3730,- Op aanvraag
September 24 € 3694,- Op aanvraag
September 29 € 3798,- Op aanvraag
Oktober 1 € 3762,- Op aanvraag
Oktober 6 € 3798,- Op aanvraag
Oktober 8 € 3762,- Op aanvraag
Oktober 13 € 3817,- Op aanvraag
Oktober 15 € 3781,- Op aanvraag
Oktober 20 € 3817,- Op aanvraag
Oktober 22 € 3781,- Op aanvraag
Oktober 27 € 3817,- Op aanvraag
Oktober 29 € 3781,- Op aanvraag
November 3 € 3757,- Op aanvraag
November 5 € 3721,- Op aanvraag
November 10 € 3757,- Op aanvraag
November 12 € 3721,- Op aanvraag
November 17 € 3757,- Op aanvraag
November 19 € 3721,- Op aanvraag
November 24 € 3757,- Op aanvraag
November 26 € 3721,- Op aanvraag
December 1 € 3757,- Op aanvraag
December 3 € 3721,- Op aanvraag
December 8 € 3757,- Op aanvraag
December 10 € 3721,- Op aanvraag
December 17, 24 € 3900,- Op aanvraag
December 31 € 3721,- Op aanvraag
 

Inbegrepen

 • Economy Class vluchten met KLM Amsterdam - Windhoek v.v.
 • Ruimbagage op KLM vluchten
 • Alle overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges
 • 20 x ontbijt, 5 x diner
 • Uitgebreide routebeschrijving en vouchers
 • 24-uurs assistentie in geval van nood
 • 20 dagen autohuur cat. P (Renault Duster 1.5 of gelijkwaardig, handgeschakeld, airco, permanente vierwielaandrijving, max. 4 personen, 2 grote koffers en 2 kleine koffers) incl. ongelimiteerde kilometers, verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid, lokale belastingen, gratis tweede bestuurder, afkoop eigen risico.
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing

Niet inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30,- per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Entreegelden en parkfees circa € 78,- per persoon (afhankelijk van de selectie die u ter plaatse maakt)
 • Optionele excursies
 • Fooien Namibië circa € 2,- tot € 2,50 per persoon per dag
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting Botswana t.w.v. $ 30,-
 • Brandstofkosten huurauto
 • Eventuele parkeerkosten en tolgelden tijdens de reis.
 • Grensoverschrijdingskosten Botswana à NAD 1250,-
 • Contractkosten bij ophalen huurauto à NAD 99,-
 • Optionele kosten voor extra bestuurder(s) huurauto à NAD 425,- per dag
 • Eventuele leeftijdstoeslag voor bestuurders huurauto van 23 jaar en jonger à NAD 360,- per dag
 • Toeristenbelasting Botswana t.w.v. $ 30,-
 • Bovengenoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Aanvullende kosten

 • Bij een terugvlucht op vrijdag, zaterdag of zondag is er een toeslag van € 20,- per persoon per enkele reis van toepassing.
 • Stoelreservering KLM vanaf ca. € 20,- per persoon per enkele reis. Deze kunt u ca. 60 dagen voor vertrek zelf bij KLM reserveren.
 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering.

Aandachtspunten

 • Minimaal 2 personen.
 • Kosten van vlucht voor een baby op aanvraag
 • Voor kinderen van 2 t/m 11 jaar is kinderkorting op de vlucht op aanvraag.
 • Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. De reisorganisator dient uw reis dan in een andere klasse te boeken (tegen een toeslag; uiteraard met uw toestemming).
 • Indien uw een reis met vertrekdatum buiten 11 maanden voor vertrek boekt, is het niet mogelijk om de vluchten hiervoor in te boeken. Uw boeking wordt dan als een voorboeking in behandeling genomen. Eén van onze medewerkers zal contact met u opnemen om het verdere verloop van uw boeking te bespreken. Houdt u er rekening mee dat wij de boeking, indien beschikbaar, circa 10 maanden voor vertrek aan u kunnen bevestigen.
 • Autohuur: - De prijzen voor de autohuur zijn gebaseerd op de basis van 2 personen. Indien hiervan afgeweken wordt, zijn de prijzen op aanvraag verkrijgbaar. - Particulieren eigendomsverzekering (PEC) is niet inbegrepen, check uw reisverzekering met werelddekking of deze kosten gedekt worden. - Genoemde prijzen van toeslagen/optionele opties ter plaatse zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De werkelijke kosten worden bij het inleveren van de auto berekend en via uw creditcard verrekend. - De bestuurder dient minimaal 23 jaar oud te zijn en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. - De bestuurder dient te beschikken over een creditcard. Bij het ophalen van uw huurauto gebruikt men uw creditcard voor de betaling van een borg van NAD 3.000. - Bovengenoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Vanwege de nieuwe immigratiewet in Namibië moeten ouders die met hun minderjarige kinderen (tot 18 jaar) willen reizen in het bezit zijn van het originele geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders vermeld zijn. De regels gelden voor zowel reizen in en naar Namibië als voor transit in Namibië. Indien u dit document niet kunt overhandigen wordt u niet op de vlucht toegelaten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de praktische informatie(bij Paspoort en Visum).
 • Vanwege de nieuwe immigratiewet in Botswana moeten ouders die met hun minderjarige kinderen (tot 18 jaar) willen reizen vanaf 1 juni 2015 in het bezit zijn van het originele geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders vermeld zijn. De regels gelden voor zowel reizen in en naar Botswana als voor transit in Botswana. Indien u dit document niet kunt overhandigen wordt u niet op de vlucht toegelaten.